keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Järjettömän makoisa nacholautanen!

Tää ohje lähti tuosta ihanasta chili con carnesta, jota tein joku aika sitten, mutta vähän muutettiin ja tehtiin nacholautanen lisukkeineen.... Niin hyvää että oksat pois. Hiukka eri kuin purkeista vaan lättäsee ja uuniin. 


Nacholautanen

Chili Con Carne 

1 prk kidneypapuja 
2 kpl porkkanaa kuutioituna
2 kpl sipulia kuutioituna
4 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ + ½ rypsiöljyä
2 kpl tähtianista
2 tl chilijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 rkl tomaattipyrettä
5 kpl mietoa chiliä tai 1-2 kpl tulinen jalapeno tai chiliä
500 g jauhelihaa
3 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
1 prk tomaattimurskaa
½-1 kpl limeä
1 kpl punainen paprika kuutioituna
2 tl suolaa
1 pnt korianteria


Lisää puolet öljystä ja kuullota porkkana ja sipulikuutiot isohkossa kattilassa tai padassa. Kuullota noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tähtianis, chilijauhe, paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki. Kuutio chilit tai jalapenot ja lisää ne kattilaan. 

Kuumenna loppuöljy isossa paistinpannussa ja paista jauheliha tummanruskeaksi. Siirrä jauheliha kattilaan. Huuhdo paistinpannu vesitilkalla, raaputa karstat ja lisää myös huuhteluliemi kattilaan. Lisää viini ja lihaliemi, anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lisää tomaattimurska hauduta kastiketta 1½ tuntia kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Varo ettei pala eli lisää tarvittaessa nestettä.

Huuhtele pavut ja lisää ne kattilaan. Jatka hauduttamista vielä tunti. 

Raasta puolikkaan limen kuori kastikkeeseen ja purista mehut joukkoon. Kuutioi paprikat ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta suolalla. Hienonna korianteri mukaan. 


Cheddarkastike

cheddaria
kuohukermaa

Eli lämmitä kermaa ja raasta mukaan cheddarjuustoa. Laita juustoa niin paljon että kastike alkaa paksuuntua eli ihan oman mielen mukaan kuinka paksua haluat.


Salsa

4-6 kpl tomaatteja
1 kpl valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ruokosokeria
1 pnt korianteria
1 kpl pieni punasipuli
1 kpl tulinen jalapeno
1 kpl limen mehu

Laita kaikki ainekset blenderiin ja suuurrrrrrrrr, notkea salsa on valmista. Laita jääkaappiin tekeytymään. 


Guacamole

2 kpl kypsää avokadoa
1 kpl valkosipulin kynsi
suolaa
chilirouhetta
½ pnt korianteria
1 kpl limen mehu

Laita blenderiin avokadot, valkosipulit, korianterit ja lisää mausteet sekä limen mehu. Sekoita ja anna hetki makustua. 

Lisäksi: Creme Fraisea, nachoja ja juustoraastetta.


Valmista kaikki kastikkeet. Laita nachoja reilusti uunivuokaan, kauho päälle chili con carnea, juustokastiketta reilusti ja juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. 

Sitten vaan kimppuun eli kunnon sormiruokaa sotkien ympäriinsä. Nauti kastikkeiden kanssa. Ja jos kippo on tyhjä tee sama rundi uudestaan.... Loppujen lopuksi helppo ruoka, mutta vaatii vaan oman aikansa.  Olé!


PS. Käykääs tykkää Ruokapankista Facebookissa ja Twitterissä, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti