torstai 6. marraskuuta 2014

Broilerinrintaa, harissaporkkanoita ja mössättyä avokadoa

Tämä herkullinen uutukainen löytyi jälleen Soppa365 -lehdestä. Ruuan käsiala on Kira Åkerström-Kekkosen eli siis Masterchef Kiran. Tätä pitää saada lisää eli aijaijai.... Harissa on muuten tunisialainen chilitahna ja löytyy ihan isoista ruokakaupoista. Jos teet tätä ruokaa niin älä jätä mitään kombonenttia väliin sillä kaikki tukee mielestäni toisiaan. Jos mä ny jotain muuttaisin niin paistaisin seuraavaksi kanat ihan vain pannulla rapeaksi tai kesällä grillissä.

Rapea broilerinrinta tai kukon tai kanan, mitä näitä ny on

2-4 kpl broilerinrintaa
2 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Jos on aikaa ota broilerinrinnat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistamista. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suolaa ja pippuroi liha. Laita öljy kuumalle paistinpannulle ja paista rintoja nahkapuoli alaspäin pari minuuttia, kunnes nahka on kullanruskea ja rapea. Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei nahka pala. Käännä rinnat, lisää voi pannulle ja paista kaunis väri toisellekin puolelle. Kauho samalla vaahtoavaa voita broilerin päälle. Nosta rinnat vuokaan ja mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa 13-15 minuuttia. Ota liha uunista ja anna sen levät vähintään 5 minuuttia. Viipaloi ja tarjoile harissaporkkanoiden ja mössätyn avokadon kanssa.


Harissaporkkanat

2-4 kpl porkkanaa
1 rkl kookosöljyä
loraus vettä
½ kpl appelsiinin raastettu kuori
1 rkl appelsiinin mehua, mä laitoin kyl enempi
2 tl limetin mehua
1½ rkl juoksevaa hunajaa
½ rkl harissatahnaa
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat vinottain. Ruskista porkkanat kevyesti paistinpannulla kookosöljyssä. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet, lisää tilkka vettä, appelsiinin kuori, sitrusten mehu, hunaja, harissa ja ripaus suolaa. Anna poreilla matalalla lämmöllä pari minuuttia. Tarkista maku ja makuhan on HEMMETIN HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Me rakastuttiin näihin ihan tyystin.


Mössätty avokado

2 kpl isoa avokadoa
½ kpl limetin mehua
½-1 dl korianteria hienonnettuna
suolaa

Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile rapean kanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti