maanantai 13. lokakuuta 2014

Kung Pao -potti




Kung Pao -potti pääsee useamminkin meijän ruokapöytään. Yksinkertaista ja hyvää, kuten lähes aina, kun meillä aletaan tekee ruokaa. Viikonloppusin silloin tällöin sitten häsätään enemmän kattiloiden ja tekniikoiden parissa.


Kung Pao -potti

spagettia tai nuudelia 4:lle
3 rkl seesamiöljyä
3-4 kpl kananfileitä paloiteltuna
suolaa
mustapippuria
4 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1½ dl suolapähkinöitä
1 pnt ruohosipulia
1 dl vaaleaa soijakastiketta
1-2 dl kanalientä
1 dl chilikastiketta, joka on maustettu valkosipulilla
(1-2 kpl tuoretta chiliä tai 1 tl chilirouhetta)
2 rkl sokeria tai hunajaa
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl maissitärkkelystä

Kuumenna kasarissa seesamiöljyä ja paista kanapalat maustaen suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan kaikki kastikeaineet paitsi ruohosipuli ja pähkinät. Sekoita ja anna maustua. Keitä pasta tai nuudeli ohjeen mukaan suolavedessä. Sekoita lopuksi ruohosipuli, pähkinät ja pasta/nuudeli mukaan, anna makujen hetken kiteytyä. Tarjoile kuumana!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti