tiistai 7. lokakuuta 2014

Chorizokeitto, maukasta arkiruokaa!


Taas loistava helppo arkiruoka. Kunnon syksyn ja talven lämmike. Ohje napattu Valion sivuilta pikku muutoksin. Herra F 3 v, kieltäytyi syömästä tai edes maistamasta, kuten näinä päivinä on ollut tapana. Vaikka olisi ruoka mitä tahansa niin vastaus on "en syö, en maista".... jos Herra F:lla on semmoinen fiilinki päällä. No ehkäpä tämä vaihe on ohitse ennen kuin huomatakkaan tai sitten F on tullut muhun ja tämä syömättömyystrendi jatkuu 20 vuotiaaks saakka... Sitä saa mitä tilaa ;) No tämän vuoksi meillä ei tehdä syömättömyydestä mitään ohjelmanumeroa. Jos ei halua maistaa tai syödä niin sittenpähän ei maista. En halua tehdä ruuasta negatiivista pakkosyöttöohjelmanumeroa. Harvoinpa lapsi suomessa on ruokapöytään kuitenkaan nälkään kuollut..... Hapankorput tosin muuten maistuu AINA!


Chorizokeitto

120 g Chorizo makkaraa kuutioituna
2 kpl punaista paprikaa kuutioituna
1 kpl sipuli silputtuna
1 l tomaattimehua
2 rkl tomaattipyrettä
1 kpl kasvisliemikuutio
½-1 pnt basillikaa silputtuna
1 rkl sokeria
mustapippuria
1 rs (200g) Valio Viola valkosipulituorejuustoa
(1 kpl chili silputtuna)


Ruskista makkarakuutiot kattilassa sipulisilpun kanssa. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja tomaattipyre. Sekoita ja anna hetki kypsyä samalla sekoittaen. Lisää tomaattimehu ja liemikuutio. Mausta sokerilla ja mustapippurilla jos haluat lisäpotkua niin lisää chiliä. Anna hetken kiehua. Sulata viimeiseksi joukkoon tuorejuusto ja mausta vielä basillikalla. Tarjoile kuumana tuoreen patongin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onko keitto monellekko hengelle? Jos tämän laittaisi kahdelle hengelle alku palaksi niin mitkä olisi mittasuhteet silloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! 2-4 hengelle eli ihan riippuu paljon sitä kiskoo naamariin. Jos tekisin alkupalaks niin laittaisin kylmän viileesti kaikkea about puolet.

      Poista