perjantai 19. syyskuuta 2014

Sipulikeitto siiderillä höystettynä

Syksy tulee ja keitot maistuu aina vain paremmalta mitä kylmempää on. Noh, eihän tuolla ulkona nyt vielä mikään kylmä ole. Tämän ohjeen löysin Maku-lehdestä Perinteisesti sipulikeittoon tulee valkoviiniä, mutta tähän laitetaankin siideriä. Siinä on se pieni ero että tästä tuli hitusen makeampi kuin ns. normaalista sipulikeitosta. Keiton kruunasi gratinointi uunissa. Mä tein keiton kyl nyt laiskanmiehen malliin eli heitin kaikki vain isoon pataan ja sitten uuniin 3 tunniksi. No toimi se noinkin, mutta kyllä toi sipuli kaipaa kunnon kuullotusta voissa. Eli seuraavaksi sitten Ei mennä siitä mistä aita on matalin ;)


Sipulikeitto siiderillä höystettynä

800 g sipulia renkaina tai silputtuna maun mukaan
1 kpl purjo silputtuna
25 g voita
½ l kuivaa omenasiideriä
½ l lihalientä
1 rkl hunajaa
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 kpl laakerinlehteä
2 tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

75 g keltaista cheddaria raastettuna
75 g valkoista cheddaria raastettuna
4-6 kpl leipää kuutioituna ja paahdettuna

Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli ja purjo, kunnes sipuli alkaa samaan kauniin värin pintaan. Lisää siideri, lihaliemi, hunaja, rosmariini, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla noin 40 minuuttia, mutta jos on aikaa anna hiljalleen hautua vaikka 1½ tuntia, niin tulee aina vaan parempaa.
Kaada keitto uunivuokaan tai pieniin uunivuokiin. Asettele päälle leipäkuutioita ja ripottele juustoraasteet. Gratinoi uunissa 225 asteessa uunin ylätasolla noin 7-10 minuuttia tai grillivastuksella muutaman minuutin. Varo ettei pala!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti