maanantai 22. syyskuuta 2014

Sienipannaripiirakka se sitten vissiin on viralliselta nimeltään....


Sienipannaripiirakka se sitten vissiin on viralliselta nimeltään.... Vähän hassu kuva. 
Kuva ei ny anna ihan oikeutta, mutta voin kuule kertoo että hemmetin hyvää ja niin helppo tehdä. Helppo muunnella eri raaka-aineilla ja maistuu niin ison kuin pienen suussa hyvältä. Kaippa tää sitten on suolaista pannaria, vaikka munakas mul eka tuli mieleen mut ku täs on jauhoi. Ohjeen oon napannut Valion resepteistä.  Me syötiin sienipannaripiirakka aamupalana, toimi. 

Sienipannaripiirakka

Pohja:

3 kpl kananmunia
1 prk Valio Crea Créme fraichea valkosipuli
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

½ l tuoreita kanttarelleja tai suppilovahveroita
suolaa
mustapippuria
50 g salamia suikaleina
1 kpl sipuli silputtuna
1½ dl Emmental punaleimaa raastettuna

Vatkaa munat, créme fraiche, maito ja vehnäjauhot kulhossa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa aikaa täyte. 

Paloittele puhdistetut sienet. Paista sieniä kuivalla, pinnoitetulla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle salamisuikaleet ja silputtu sipuli. Paista hetki ja nosta sitten pannu pois levyltä. 

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Voit myös käyttää voitelun sijaan leivinpaperia. Kastele leivinpaperi, purista se kuivaksi ja muotoile piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohja uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää päälle täyte ja lopuksi juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti