keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Meksikonlaatikko

Quinoa antaa mukavan rakenteen laatikkoruualle. Ja oli meille uusi tuttavuus, mutta ei jäänyt kyl viimeiseksi.

Tästä tuli meijän kodin uusi suosikkiarkiruoka. A. helppo valmistaa B. muunneltavissa helposti C. sika hyvää. Tarviiks muuta enää sanoo?


Meksikonlaatikko

2 dl quinoa
4 dl vettä
oliiviöljyä
1 kpl sipuli hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl tuore jalapeno hienonnettuna
1 kpl paprika kuutioituna
1 pieni prk maissia
1 kpl limen mehua
1-2 tl juustokuminaa
1 pnt korianteria silputtuna
suolaa
mustapippuria
1 prk haluamia papuja valutettuna
3-6 rkl chipotle kastiketta
1 prk tomaattimurskaa
(1 prk valmista salsaa)
400 g jauhelihaa
150 g cheddaria raastettuna
150 g emmentaljuustoraastetta

Lisäksi jos haluaa kyytipojaksi: creme fraisea, limeä, avokadoa, korianterisilppua, kevätsipulia, nachoja, fajitas-lettukolmioita.... mitä näitä ny on :)

Aloita keittämällä quinoa ohjeen mukaan. Tarkkaile ettei vesi lopu ja quinoa palaa pohjaan. (Kokemusta on!) Laita isoon kasariin oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit ja jalapenot hieman pehmeiksi. Lisää kuutioitu paprika ja anna pehmetä. Sitten maissi, limen mehu, juustokumina, korianterisilppu, suolaa ja mustapippuria. Anna muutaman minuutin maustua. Lisää valutetut ja huuhdellut pavut, chipotle kastike, tomaattimurska ja halutessa valmis salsapurkki. Anna maustua sen verran että paistat toisella pannulla jauhelihan kypsäksi ja maustat sen suolalla ja pippurilla. Sitten vaan kaikki uunivuokaan ja sekoita sekaisin. Päälle juustoraasteet ja uuniin paistumaan 20-30 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai creme fraisen, limen, avokadokuutioiden, korianterisilpun kevätsipulin, nachojen, tai kolmioiksi leikattujen fajitas-lettupalojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti