perjantai 22. elokuuta 2014

Persikka prosciutto pizza


Persikka prosciutto pizza

Pizzapohja Ruokapankin mukaan: Pizzapohja pellilliseen

1 dl balsamicoa
1 rkl hunajaa
oliiviöljyä
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
sormisuolaa
mustapippuria
1 pkt noin 8-10 siivua prosciuttoa
½ pkt ricotta-juustoa
1-2 pkt mozzarellaa revittynä
1½ dl emmental-raastetta
2 kpl persikkaa viipaloituna
½ pnt basillikaa silputtuna

Tee pizzapohja valmiiksi ohjeen mukaan.

Keitä hiljalleen 15 minuuttia balsamicoa ja hunajaa. Sekoita aina välillä. Kun se on valmis, laita sivuun jäähtymään.

Sekoita oliiviöljyä noin ½ dl ja hienonnettu valkosipulinkynsi, anna maustua hetken.

Kaulitse yksi pellin kokoinen pizzapohja ja laita se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele pohjan päällinen valkosipuliöjyllä ja ripottele vähän sormisuolaa ja mustapippuria. Laita prosciuttoviipaleet vieri vierin pohjan päälle. Lusikoi sitten ricotta klönttejä sinne tänne, kuten myös mozzarellapalaset. Sitten vielä emmentalia ripotellaan tuppoina. Lisää viipaloidut persikat päälle viimeiseksi ja vähän vielä oliiviöljyä pirsotellaan. Paista max. lämmössä noin 15-20 minuuttia. Ota pois uunista ja lusikoi päälle balsamicohunajaa ja heittele huolettomasti silputtua basillikaa. Pizza on parhainta juuri uunista tulleena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti