torstai 9. tammikuuta 2014

The End joulukinkku, thaimaalainen loppu

Saimme joululahjaksi kummisedältäni haudutuspadan ja voi kuinka näppärä se on. No pitihän sitä sitten heti kokeilla joulukinkun jämällä. Tehtiin thaimaalaista possua ja oli padassa eka 5h täydellä teholla (98 astetta) ja 10h (90 astetta). Toki voi tehdä uunissakin tai padassa liedellä ja niissä varmaankin tuo 4-5h riittänee 100 asteessa.
Toi haudutuspata on aika näppärä pitää tehä vielä lisää kokeiluja. Moni on kehunu että siinä tulee taivaallista puuroa!


The End joulukinkku, thaimaalainen loppu

joulukinkkua sitä mitä on jäljellä
1-2 kpl kuivattua isoa chilipalkoa
1-2 kpl salottisipulia hienonnettuna
2-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl korianterijauhetta
1 tl kuminaa
1 tl juustokuminaa
2 kpl neilikkaa
1 tl valkopippurijauhetta
2 tölkkiä kookosmaitoa
4 rkl palmusokeria
4 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 kpl limenlehteä
suolaa


Paloittele liha kuutioiksi. Hienonna sipulit ja sitten ei muuta kuin kaikki ainekset pataan ja sekoita ajoittain. Haudutuspadassa eka 5h täydellä teholla (98 astetta) ja 10h (90 astetta). Toki voi tehdä uunissakin tai padassa liedellä ja niissä varmaankin tuo 4-5h riittänee 90-100 astetta, kuten tuossa aikasemmin jo tarinoinkin.

Possun lisäksi höyrytettyä riisiä ja oli oikein hyvää settiä. Ns. perinteiset joulukinkun maku hävisi kuin neula suohon ja etelän maut tuli esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti