torstai 23. tammikuuta 2014

Köyhän miehen lohilaatikko x 2

Tässä kaksi köyhän miehen lohilaatikko eli eipä käytetä lohta vaan purkkitonnikalaa. Ensimmäinen bongattu aikoinansa Makupalat -ohjelmasta vuonna miekka ja kilpi. Toinen löytyi Safkaa -keittokirjasta, tosin he tekivät lohesta, mutta hyvältä maistui näinkin. Kuvassa Safkaa -kirjasta napattua. Heidän tilli-voisula on aivan loistavaa. Sopii kalojen kanssa, perunan sekaan jne.. nams!


Köyhän miehen lohilaatikko nro 1 (Makupalat)


4 dl riisiä
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl punasipuli hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
200 g valkosipulituorejuustoa
1 pnt tilliä hienonnettuna
150 g juustoraastetta
loraus kermaa

Keitä riisi ohjeen mukaan. Tyhjennä tonnikalapurkit uunivuokaan, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Sekoita mukaan puolet tillistä. Sekoita riisi mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä mukaan tuorejuusto ja loraus kermaa notkistamaan seosta. Lisää päälle loput tillisilpusta ja juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Kunnes juusto on saanut vähän väriä pintaan.



Köyhän miehen lohilaatikko nro 2 (Safkaa)

4 dl täysjyväriisiä
2 kpl keitettyä kananmunaa (9 minuuttia)
5 dl täysmaitoa
3 kpl kananmunaa
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 kpl pieni punasipuli silputtuna (oma lisäys)
voita
suolaa
valkopippuria
mustapippuria


Tilli-voisula 

60 g voita
tilliä silputtuna

Lisäksi: sitruunalohkoja


Keitä riisi ohjeen mukaan. Hienonna keitetyt kananmunat haarukalla voilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää tonnikala, keitetty riisi ja silputtu sipuli. Sekoita hyvin keskenään. Mausta seos suolalla ja pippureilla. Vatkaa maito ja 3 kpl kananmunia. Mausta se suolalla ja valkopippurilla. Kaada munamaito uunivuokaan ja sekoita varovasti. Vuole voilastuja päälle ja paista 180 asteessa 35 minuuttia.

Tee tilli-voisula eli sulata voi kattilassa ja lisää tillisippu mukaan sekoittaen. Tarjoile voisulaa laatikon kanssa ja purista päälle sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti