maanantai 9. joulukuuta 2013

Blogista blogattua Intialaista Rogan Josh kana currya

Törmäsin blogissa Ruokasurffausta herkulliseen intialaiseen reseptiin ja pakkohan sitä piti kokeilla siltä istuimelta. Kaikkia raaka-aineita ei edes ollut kaapissa, mutta hyvää tuli silti. Laitan ohjeen niin kuin minä sen tein. Lisäksi tein kukkakaalilisuketta, jota onkin tehty monen monta kertaa. Ruokasurffausta oli tehnyt lisäksi viilentävää raitaa, mutta en tehnyt sitä vaikka varmaan hyvää olikin. Lisäksi laitoin vielä höyrytettyä riisiä.


Intialainen Rogan Josh kana curry

10 rkl ruokaöljyä
4 kpl kanan fileitä
2 kpl laakerinlehteä
10 kpl kokonaista mustapippuria
1 kpl kanelitanko
6 kpl kokonaista neilikkaa
4 kpl sipulia hienonnettuna
6-8 kpl raastettua valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
2 rkl juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl chilirouhetta
2 tl suolaa
6 reilua rkl turkkilaista jugurttia
2½ dl vettä


Leikkaa fileet isoiksi paloiksi. Kuumenna ruokaöljy ja paista kana nopeasti. Ota lihat sivuun. Lisää samaan paistokasariin jossa lihat olivat, laakerilehdet, mustapippurit, kanelitanko ja neilikat. Paista muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja paista noin 5 minuuttia. Sitten joukkoon menee valkosipuli, chili ja inkivääri ja nopea paistaminen. Lisää jauhettu korianteri, juustokumina, kardemumma, chilirouhe ja suola. Paista taas pikaisesti. Nyt voit lisää lihat mukaan ja sekoita kaikki hyvin. Lisää 6 reilua ruokalusikkaa jugurttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen noin tunnin verran. Maista ja mausta lisää jos on tarvetta.

Kukkakaalilisuke

4 kpl perunaa kuutioina ja keitettynä
1 kpl kukkakaalin nipukoita keitettynä
3 rkl öljyä
2 tl inkivääriä
3 kpl valkosipulia murskana
1½ rkl tomaattipyrettä
1½ dl vettä
2½ tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
2 tl currya
½ tai vajaa juustokuminaa
1 tl sinapin siemeniä
2 rkl voita
1 dl pakasteherneitä
suolaa
sokeria

Keitä perunat omassa kattilassa ja kukkakaalin nipukat toisessa. Valuta kypsähköt perunakuutiot ja paista niitä öljyssä. Kun perunat ovat saaneet väriä niin lisää joukkoon kukkakaali, inkivääri, valkosipumurska ja tomaattipyre. Lisää loput mausteet. Sekoita ja anna hieman maustua keskenään. Lisää nokare voita ja sulatetut herneet. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti