maanantai 18. marraskuuta 2013

It's a HOT DOG time!

Veljen perhe oli meillä syömässä ja tein hodareita. Lisukkeena oli jalopeno poppersei, sipulirenkaita, coleslaw, cowboy -kastiketta, guacamolea, salsaa, paahdettua sipulia, ketsuppia ja sinappia. Jokainen sai koota mieleisenä hot dogin. Oli kyllä hemmetin täyttäviä, ite jaksoin oikein yhden kappaleen. Tein ite myös sämpylät.


Hotdog -sämpylä ohje löyty Valion sivuilta ja hyviä oli. Kävis myös ihan ns. jokapäivän sämpylöiksi.

Cowboy -kastike otti aikaa valmistua, mutta oli sen väärti. Ylimääräinen syötiin parempiin suihin seuraavana päivänä perunoiden kanssa. Hyvä ettei Koo nuollut lautastaan.


Cowboy -kastike (riittää isompaan nälkään hodareiden lisäksi..)

3 rkl oliiviöljyö

1 kpl iso sipuli hienonnettuna

2-4 kpl chiliä hienonnettuna

4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

400g jauhelihaa

1 rkl Worcesterin kastike
1 rkl chilirouhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 tl kumina jauhettuna
2 prk papuja huuhdottuna esim. kidney ja mustasilmä
1 prk maissia
1-3 rkl härkäfondia
5 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
1 tlk olutta
suolaa
mustapippuria

Kuumenna öljy ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä. Lisää chilit ja valkosipulit myös kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita syrjään odottamaan. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli-chiliseos joukkoon. Mausta seosta Worcesterin kastike, chilirouhe, paprikajauhe ja kumina. Sekoita ja anna maustua muutaman minuutin. Lisää pavut, maissi, fondi, vesi, tomaattimurska ja olut. Sekoita hyvin ja anna maustua hiljaisella noin 4 tuntia tai kunnes chili -kastike alkaa olla paksua ja notkeeta. Eli neste ei ole enää juoksevan juoksevaa. Muista sekoitella välillä ja maistele, lisäile mausteita tarpeen mukaan.

Hot Dog sämpylät 10 kpl

2½ dl täysmaitoa
35 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
20 g voita, huoneen lämpöinen
1 tl suolaa

Murustele hiiva maidon joukkoon, sekoita. Lisää voi, suola ja vehnäjauhot vähitellen nesteeseen vaivaten. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 20 minuuttia. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile jauhojen avulla pitkulaisia sämpylöitä. Näyttää hassulta mutta hyvin ne kohoo. Kohota liinan alla 1½ tuntia. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia, varo ettei mene yli.


Salsa

3 kpl tomaattia kuutioina
2 kpl valkosipulia murskana
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä 
1 kpl limen mehu
jalopenoa hienonnettuna maun mukaan
suolaa
mustapippuria


Pilko kaikki aineet hienoksi ja pistä ne kulhoon jossa muutaman kerran sauvasekoittimella surrautat, saa jäädä palasia. Liika nestettä voi kaataa pois jos tahtoo. Jotkut poistavat hedelmälihan mutta musta se on just se mikä tekee salsasta mehukkaan. Tomaatit voi kaltata jos haluu, musta sekään ei oo niin oleellinen juttu. 



Guacamole

2 kpl kypsää avocadoa
1 kpl valkosipulin kynsi
1-2 kpl limen mehua
ripaus suolaa
mustapippuria
chilirouhetta

Halkaise avocadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, lisää mausteet ja sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi. Tee morttelissa, sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa up to you!


Friiteratut sipulirenkaat

2½ dl vehnäjauhoja
1 kpl kananmuna
1½ dl maitoa
4 kpl sipuleita renkaina
suolaa
½ - 1 l rypsiöljyä paistamiseen


Sekoita jauhot, vähän suolaa keskenään. Kaiva niiden keskelle kuoppa ja riko muna siihen. Vatkaa kaikki sekaisin kevyesti. Vatkaa maito vähitellen mukaan. Taikin tulee olla notkeaa.

Kuumenna rasva noin 180 asteiseksi. Öljyn pitää olla tosi kuumaa (mulla ei ollut ja ihan ei ekalla kerrala onnanut). Voit testaa kuumuden kun tiputat palan leipää ja se ruskistuu max. minuutissa ruskeaksi.

Laita renkaita taikinaan ja nostele niitä öljyyn paistumaan 1-2 minuutiksi. Älä laita liian montaa kerralla muuten öljy viilenee liika (kokemusta on tästäkin). Kuivaa talouspaperiin sipulirenkaat ja ei muuta kuin popsimaan. Mausta tarvittaessa suolalla, pipurilla ja/tai chilijauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti