perjantai 18. lokakuuta 2013

Ruokapankin ja Pirkan Texmex voileipäkakku

Niksi-Pirkka tähän väliin: Jos sinulta löytyy laudan pätkä niin siitä vaan tarjoilualustaksi juustoiksi.


Monissa kinkereissä herkuteltu Pirkan Texmex -voileipäkakkua ja alla siitä ohje. MUTTA itse halusin tehdä tämän toisella tapaa eli en käyttänyt valmiskastikkeita vaan tein kaiken ihan itse. Työläämpi mutta minusta äärettömän herkullinen ja raikas voileipäkakku. SUOSITTELEN!

PS. Joku hätäsempi onkin jo aloittanut syömisen ennen kuin ennätin kuvailee...


Ruokapankin voileipäkakku

9-12 viipaletta paahtoleipää

Broileritäyte:

3 kpl kanafileitä
öljyä
suolaa mustapippuria

Cheddarkastike:

1 pkt cheddaria
2 dl kuohukermaa

Salsa:

3 kpl tomaattia kuutioina
2 kpl valkosipulia murskana
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä 
1 kpl limen mehu
jalopenoa hienonnettuna maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Kasvislisuke:

2 kpl avocadoa kuutioituna
1 kpl limen mehua
1 kpl punainen paprika kuutioituna

Kostuke:

1½ dl vettä
½ dl sitruunan mehua

Kuorrutus:

2 kpl avocadoa
1 prk creme fraisea
1 kpl limen mehua

Koristeeksi:

Rapeaa salaattia silputtuna
Punasipulia hienonnettuna
Punainen paprika hienonnettuna
Kirsikkatomaatteja puolitettuna
Chilirinkuloita
Nachoja


Aloitetaan salsasta. Pilko kaikki aineet hienoksi ja pistä ne kulhoon.

Siirrytään seuraavaksi cheddarkastikkeeseen eli laita kerma kattilaan ja revi cheddar-suikaleita joukkoon, sekoita ja anna juuston sulaa kerman joukkoon. 

Paista kanat fileinä ja maista suolalla ja pippurilla. Kuutioi sitten kun kana on kypsää. Laita kanat takaisin pannulle, lisää salsa ja lisää myös juustokastike. Sekoita ja anna maustua hiljaisella. 

Kuutioi avocadot ja lorauta päälle limen mehua. Sekoita. 

Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta 3 viipaletta leipää perätysten ja kostuta. Lisää kanakastiketta, osa kuutioiduista avocadoista ja paprikakuutioita. Lisää taas leipäviipaleet ja kostuta. Sitten kanakastiketta, avocadoa ja paprikaa. Jatka kunnes kastikkeet loppuu. Vikaan kerrokseen kostutus. Ja peitä kalvolla ja laita päälle leikkuulauta. Laita voileipäkakku jääkaappiin yöksi maustumaan. 

Seuraavana päivänä sekoita kuorrutus eli sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi avocado, creme fraise ja limen mehu. Voitele sillä kakun pääliosa ja reunat. 

Aloita koristelu haluamallasi tyylillä eli salaattia, kirsikkatomaattia, paprikaa, chiliä, nachoja ja punasipulia.




Pirkan Texmex -voileipäkakku

suora lainaus Pirkan sivuilta

2 pkt (n.27 kpl ) paahtoleipiä 

Broileritäyte: 

1 rs (450 g) Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita 

1-2 rkl öljyä 
½ tl suolaa 
½ tl mustapippuria 
1 tlk (320 g) Pirkka Salsa Mexicana -meksikolaiskastiketta 
1 tlk (300 g) Pirkka juustodippiä 

Kasvistäyte: 

½ tlk (à 300 g) Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta 
1 kpl punainen paprika 

Kostutus: 

1 ½ dl vettä 
½ dl sitruunanmehua 

Kuorrutus: 

½ tlk (à 300 g) Pirkka avokadonmakuista dippikastiketta 
150 g crème fraîchea (ranskankerma) 

Koristeeksi: 

1 kpl keltainen paprika 
n. 200 g kirsikkatomaatteja 
n. 10 cm pala kurkkua 
n. 10 Pirkka kivetöntä mustaa oliivia 
½ kpl pieni sipuli 
persiljaa tai jääsalaattia 
Pirkka maissilastuja

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.
Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle dippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.
Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita dippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti