tiistai 22. lokakuuta 2013

Karamellisoitupasta

Tässä meikäläisen kokeiluja ja tämä tuotti tulostakin. Oli nimittäin hyvinkin herkullista, ei liian makeaa vaikka voisi näin luulla. Nams nams nams, no laitetaan vielä yks nams!


Karamellisoitupasta

1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
1-2 kpl punasipulia hienonnettuna
0-2 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basillikaa
tummaa balsamicoa
2-3 tl sokeria
voita
1 dl vettä
1 kpl pekonia
5 dl kuivaa pastaa


Laita uunivuokaan tomaatteja halkaistuna, osa leikkuupinta ylöspäin ja osa alaspäin. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa, balsamicoa ja sokeria. Laita uuniin karamellisoitumaan 20 minuutiksi 200 asteeseen. Laita pannulle sipulit ja reilu nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Anna paahtua hiljaisella lämmöllä. Lisää suolaa, mustapippuria ja sokeria. Sekoita tasaisin väliajoin. Pastaveden voinee laittaa kiehumaan ja lisää siihen noin 1 rkl suolaa. Keitä pasta. Ota tomaatit uunista ja laita pekonit valmistumaan rapeiksi uunipellille, noin 8-10 minuuttiksi. Sekoita tomaatit nesteineen sipulien joukkoon ja lisää ensiksi ½ dl vettä. Lisää jos tarvis vielä toinen puoli desiä vettä sekoittaen. Mausta tuoreella basillikasilpulla, suolalla ja pippurilla. Maistele. Valuta pasta ja pilko rapea pekoni kastikkeen joukkoon. Tarjoile parmesanraasten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti