tiistai 8. lokakuuta 2013

Cashewpähkinäkanaa

Yritän löytää, kokeilen, maistelen, taas testaan.... Eli Thaimaan Chicken with cashewnutsia. Tässä päästään jo niihin fiiliksiin, mutta ehkä seuraavaksi voisi tehdä tuplana tuon kastikeliemen niin olisin vielä lähempänä. Laitoin aika reilusti tuota chiliä eli kukin tyylillään.


Cashewpähkinäkanaa

3-4 kpl kanafileitä suikaloituna
2 rkl seesamiöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä hiennotteuna
1 kpl sipuli kuutioituna
2-8 kpl sormen paksuisia kuivattuja chilejä pätkittynä
1 pieni ps cashewpähkinöitä
1-2 kevätsipulia pätkittynä

Kastike:

Tämän voisi tehdä tuplana tai jopa triplana

1 tl soijakastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
ripaus sokeria
2 rkl vettä


Kuumenna wokki ja lisää öljy. Paista sipuli, valkosipuli ja pätkitys chilit, kunnes aromit pääsevät valloilleen. Lisää kanapalat ja paista melkein kypsäksi. Lisää joukkoon tässä vaiheessa pähkinät. Anna kanojen kypsyä ihan kypsiksi ja lisää mukaan toisessa astiassa sekoitettu kastike. Lisää lopuksi kevätsipulin palaset ja tarjoile jasminriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti