perjantai 12. huhtikuuta 2013

Super fajitas paprika-sipulikastikkeen kanssa ja salsa


Koo sanoi että PARAS fajitas mitä on koskaan syönyt. Noh, olihan tää hemmetin hyvää, pitää myöntää...... On se vaan ku ite jaksaa tehä salsat, guacamolet, kastikkeet jne... vie kielen mennessään. Fajitas letut kun paistaa sillä pannulla millä kana on paistettu saa tosi hyvää makua lettuun. Tänää lisukkeina oli myös Creme Fraisea ja Guacamolea.


Paprika-sipulikastike

2 kpl sipulia renkaina
1 kpl punainen paprika suikaleina 
4 kpl valkosipulikynsi viipaloituna
1-2 kpl punainen chili hienonnettuna
rypsiöljyä
½ prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1-2 dl vettä
1 rkl soijaa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuri
kanafileet


Öljyä kasariin ja sipulit, paprikat, valkosipulit ja chilit kuullottumaan miedolla lämmöllä 20 min. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, soija, hunaja, suola ja pippuri mukaan sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä 10 min. Lisää tarvittaessa vettä, sekoita. Anna maustua vielä erittäin hiljaisella lämmöllä 10-20 min. Lisää mausteita ja vettä jos on tarvetta.

Paista kanafileet ja mausta ne suolalla pippurilla. Parhaan tuloksen saat grillipannulla tai grillissä. Viipaloi ja lisää kastikkeen päälle.


Salsa

3 kpl tomaattia kuutioina
2 kpl valkosipulia murskana
1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä 
1 kpl limen mehu
jalopenoa hienonnettuna maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Pilko kaikki aineet hienoksi ja pistä ne kulhoon jossa muutaman kerran sauvasekoittimella surrautat, saa jäädä palasia. Liika nestettä voi kaataa pois jos tahtoo. Jotkut poistavat hedelmälihan mutta musta se on just se mikä tekee salsasta mehukkaan. Tomaatit voi kaltata jos haluu, musta sekään ei oo niin oleellinen juttu. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti