keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Jäätelöterriini

Ohje löytyi Sara La Fountainin Passion for food kirjasta. Ihanan kesäinen ja marjoja vaihtamalla saa eri makuja. Se pitää sanoa että kannattaa ottaa vähän aikaisemmin "sulaamaan" ennen kuin tarjoo. Varmaankin noin 15 minuuttia riittää. Pitää kesällä tehdä uudestaan kun saa maukkaita kotimaisia marjoja.


Jäätelöterriini

4 kpl kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
2 dl tomusokeria
3½ dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Vadelmamassa:

300 g pakastevadelmia sulatettuna
7 rkl sokeria

Lisäksi:

1 ps (60 g ) marenkeja


Koristeluun:

mansikoita
mustikoita
vadelmia
boysenmarjoja
marenkia
sitruunamelissanlehtiä


Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa seuraavaksi toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja lisää se keltuaisvaahtoon. Vatkaa vielä valkuaiset erillisessä kulhossa vaahdoksi ja sekoita se keltuaisvaahton sekaan. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Sekoita erillisessä kulhossa sulatetut vadelmat sekä 7 rkl sokeria.

Vuoraa leipävuoka kelmulla. Kelmua saa tulla runsaasti yli vuokan. Kaada pohjalle 1/3 osaa vadelmamassaa. Kaada sitten 1/3 osaa kananmunamassasta. Murustele väliin marenkeja ja toista edelliset niin kauan kun vuoka on täynnä. Lopeta marenkimuruihin. Taittele kelmut päälle ja pistä pakkaseen minimissään 4 tunniksi mutta mieluiten koko vuorokaudeksi.

Kumoa jäätynyt terriini tarjoiluastiaan ja koristele marjoilla, murskatuilla marengeilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti