lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hampurilainen Ala Italiaano ja ranskalaiset

 Mehukas, suussa sulava, täyteläinen, taivaallinen hamppari.... Odotan että pääsee kesällä tekee tämän grillillä. Hampurilainen ei paljon muuta tarvii kuin tuon pihvin, halutessaan ketsuppia ja sinappia.


Hampurilainen Ala Italiaano

400 g paistijauhelihaa
1 kpl kananmuna
2-3 rkl korppujauhoja
3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa
mustapippuria
mozzarellaviipaleita
tomaattiviipaleita
basillikanlehtiä
hampurilaissämpylöitä
voita


Valmista pihvimassa eli sekoita jauheliha, muna, korppujauhot, valkosipuli, suola ja mustapippuri hyvin sekaisin. Pyörittele pallo ja litistä se pihviksi. Lisää pihvin päälle mozzarellaa, tomaattia ja basillikaa, varo ettei tule likaa että saat uuden kannen päälle sulkemaan reunat. Eli tee uusi pallo ja litistä ja laita se täytteiden päälle. Painele reunat kiinni ja vähän painele. Paista grillipannulla voissa, muutaman kerran kääntäen. Pihvi on tosi iso ja paksu, ainakin mulla... Eli menee tovi jos toinenkin ennen kuin pihvi on täysin kypsä.

Paahda voileipägrillillä halkaistut sämpylät ja lisää mehukas pihvi päälle!




Tein hampurilaisen kanssa omatekemiä ranskalaisia ekaa kertaa. Eli leikkaa perunoista haluamasi mallisia tikkuja. Laita rypsiöljyä noin litra porisemaan isoon kattilaan. Anna kuumeta niin kuumaksi kun kokeilet yhdellä perunalla niin öljy alkaa porisemaan voimakkaasti. Paista pieni määrä kerrallaan. Saa porista noin 3-6 minuuttia eli kokeile onko pinnasta tullut rapsakka. (Mulla jäi ekalla kerralla vähän lötköks vaikka hyviä oli niinkin.) Nostele reikäkauhalla paperilla päällystetylle alustalle/kulhoon ja kuivaile vähän paperilla liiat rasvat pois. Lisää suolaa ja kuule ihas vaan syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti