lauantai 9. helmikuuta 2013

Illanviettoa ystävien kanssa ja italian herkkuja



Panzanella salaattia, reilua italialaista maalaissalaattia. Ei ehkä paras vaihtis pizzan kanssa mutta jotenki tää oli nyt vaan pakko tehdä. Hyväähän se oli mun mielestä! Pitää kesällä muistaa ku grillailee pihvejä eli lisukkeeks niiden kanssa. Ohje löytyy alhaalta.



Italialainen tomattisoppa vei kielen mennessään. Voi jättää chilin pois jos ei tykkää tulisuudesta, varmasti toimii niinkin äärettömän hyvin! Ohje löytyy alhaalta.


Pavlova karpaloiden ja kinuskikastikkeen kanssa, voi sissus, SIKA HYVÄÄ SIIIS IHAN SIKA! Nöf! Ohje löytyy alhaalta. Tehtii myös pizzoja, mutta unohdin kuvaa ne, ohjetta löytynee kuitenkin.


Panzanella

1-2 kpl kesäkurpitsaa kiekkoina
2 kpl paahdettu paprika
4 viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä
2 kpl tomaattia kuutioina
250g kirsikkatomaatteja
1 kpl punasipuli renkaina
1 pkt mozzarella revittynä
2 dl Kalamata oliiveita
2 rkl pieniä kapriksia
1 pnt basillikaa

Salaattikastike

4 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta


Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja paahda ne uunivuossa grillivastuksella, mutta vain hetken. Paahda myös leipäviipaleet ritilällä, niin että pinta saa vähän väriä. Laita toiseen uunivuokaan paprikalohkot ja anna niiden paahtua niin kauan että pintaan tulee tummaa. Sitten ne pois ja pussiin, jotta kuori hikoilee helposti irti.

Salaattikippoon sitten kaikki panzella ainekset, paitsi basillikaa. Revi paprikat ja kuutio leipäviipaleet mukaan. Sekoita kastike erillisessä kulhossa ja kaada se salaattin päälle, sekoita ja anna maustua 30 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti basillikalla.



Italialainen tomaattikeitto

3 rkl oliiviöljyä
½ kpl purjoa renkaina
1 kpl punainen chili hienonnettuna
2 prk tomaattimurskaa
3-5 dl kasvislientä
1 tl sokeria
3 viipaletta kuivahkoa maalaisleipää
1 rkl punaista pestoa
½ pnt basillikaa silppuna
½ pnt persiljaa silppuna
mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun:

Oliiviöljyä ja parmesaaniraastetta


Kuullota purjorenkaat ja chili kattilassa muutaman minuutin. Lisää kaikki aineet ja anna maustua hiljalleen minimissään 30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella hienohkoksi.

Tarjoile oliiviöljyn ja parmesanraasteen kanssa, ihanaa!


Pavlova marjojen ja kinuskikastikkeen kanssa

6 kpl munanvalkuaista
suolaripaus
2 dl sokeria
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl Maizenaa


Kinuskikastike

3 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa siirappia
nokare voita


Päälle:

2 dl kermavaahtoa
2-3 dl hileisiä karpaloita
3 dl kinuskikastiketta



Aloita tekemällä pavlova. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hyppysellinen suolaa, sokerit pienissä erissä ja vatkaa. Lopuksi etikka ja maizena ja taas vatkaa. Levitä marenkivaahto leivipaperilla päällystetylle pellille. Painele keskelle kuoppa täytteitä varten. Kypsennä marenkia 125 asteisessa uunissa eka 30 minuuttia ja laske lämpötila 100 asteeseen, jossa se saa kypsyä 1½ tuntia. Sammuta uuni ja anna sen jäähtyä jälkilämmössä. Itse en ainakaan ekalla kerralla saanut pohjaa irti leivinpaperista joten leikkelin siitä sitten reunoja pois ja pistin tarjoiluvadille.

Valmista kinuskikastike. Sekoita kaikki aineet paitsi voi kattilassa. Sekoittele ja anna paksuuntua. Kastike on valmista kun koostumus on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita lisäämään kinuskikastikkeen kiiltoa. Anna vähän jäähtyä mutta ei kokonaan ettei kermavaahdo lösähdä kasaan.

Jäähtyneen pohjan päälle kermavaahto, karpalot ja itse tehty kinuskikastike. NAM NAM NAM ja vielä kerran NAM!



Tulinen tomaattikastike (riittää 4 pyöreään pizzaan)

3 tölkkiä tomaattimurskaa per 375g
6 rkl oliiviöljyä
6 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
18 kpl basillikanlehteä silputtuna
kuivattua chilirouhetta
1 tl sokeria
mustapippuria & suolaa

Kaada kattilaan tomaattimurska ja lisää joukkoon oliiviöljy, murskattu valkosipuli, silputtu basillika ja mausteet. Kiehauta seosta noin 30-60 min kunnes kastike on syvän punaista. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.


Pizzapohja 4 kpl

6 dl haaleaa vettä
3 ps kuivahiivaa
12-14 dl vehnäjauhoja
8 rkl oliiviöljyä
suolaa

Sekoita kuivahiiva haaleaan veteen, lisää joukkoon suolaa, öljy ja jauhoja pikku hiljaa. Vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kohota lämpöisessä paikassa liinan alla noin tunnin. Tasoitan taikinan käsin jauhoja apuna käyttäen pyöreähköksi pizzaksi eli näitä sitten neljä kertaa.


Pekoni, vuohenjuusto & rosmariini pizza

1 pkt pekonia silputtuna
6 kpl pehmeää vuohenjuustoviipaleita
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle, lisää silputtu pekoni, murustele vuohenjuustoviipaleet ja lisää päälle tuoretta rosmariinia. Pirskottele päälle öljyä ja mustapippuria myllystä. Laita uuniin 225 asteeseen 25-30 min. ajaksi. Mausta sormisuolalla jos siltä tuntuu.


Munakoiso bresaola pizza

1 kpl mozzarellaa revittynä
1 kpl munakoisoa viipaloituna
100 g bresaola siivuja tai kinkkua
reilusti rucolaa
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle, revi mozzarella ja viipaloi munakoiso, lisää nämä pohjan päälle. Levittele bresaola siivut puoli huolimattomasti. Pirskota oliiviöljyä ja mustapippuria. Paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia. Mausta sormisuolalla. Ennen tarjoilua lisää tuoretta rucolaa reilusti pizzan päälle.


Tomaatti pesto pizza

1½ pnt basillikaa
1 kpl valkosipulinkynsi
3 rkl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 kpl mozzarellaa revittynä
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
sormisuolaa


Aloita peston valmistuksesta eli tehosekottimeen 1 pnt basillikaa, valkosipulinkynsi, pinjansiemeniä, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä pikku hiljaa eli kuinka juoksevaa pestosta haluat. Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle. Revi mozzarella pohjalle ja lusikoi pestoläiskiä. Lisää tomaattipuolikkaat ja lorauta oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia. Lisää ennen tarjoilua basillikat päälle.


Pepperoni pizza

1 kpl mozzarellaa revittynä
½-1 pkt pepperoni siivuja
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle. Sitten revi mozzarella ja heittele epämääräisesti pepperonimakkasiivuja. Lopuksi lisää sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti