torstai 31. tammikuuta 2013

Parasta A-luokkaa


Olimme tuossa viikonloppuna Parasta A-luokan 10v synttäreillä. Kyläpaikan pihalla oli puu jossa oli lyhtyjä, kaunis. Kuulemma lyhtyjä tulee lisää pikkuhiljaa.




 Tää viinigarafi on mun mielestä kaunis. Kivan mallinen ja siihen saa vaikka tylsän näköisestä tönikästä kaadettua täytettä kun garafi tyhjenee. Lasit ovat Iittalan Essenceä. Meillä on noita samoja laseja ja toimii... Pikkuihmisille oli tarjolla limua ja mehua.



 Talon emäntä halusi olohuoneeseen vähän uutta väriä lilalla. Kuulemma on aina inhonut sitä väriä mutta nyt sitä oli saatava jossain muodossa. Viehättävä popcornkulho, namusia ja suklaakeksejä löytyi lasipurkeista.


Tarjolla oli Barbie-kakun lisäksi mm. juustoja ja maailman parhaita sämpylöitä, chevrepiirasta, pastasalaattia ja tuota toista piirakkaa, mutta emäntä ei nyt muista mitä kaikkea siihen tuli.
Chevrepiiraan ja pastasalaatin ohjeet löytyy kuvien alapuolelta.


Pastasalaatti, ohje löytyy alhaalta.


 Peltimukista löytyy hienoa sokeria, söpö.


Chevrepiiras


Lady Oon pastasalaatti


250 g penneä
15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 dl Kalamata-oliiveita suikaleina
200 g mozzarellaa
150 g serranonkinkkua
1 pnt rucolaa
timjamia
sormisuolaa
mustapippuria


Salaattikastike:

2 kpl valkosipulinkynttä liiskattuna
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
1-1½ dl oliiviöljyä


Aloita valmistaminen kastikkeesta eli liiskaa valkosipulinkynnet ja pistä ne lasiin. Lisää viinietikkaa ja hunaja, anna maustua min. 30 minuuttia. Sitten valkosipulit pois ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Keitä penne suolavedessä. Valuta ja siirrä pasta salaattikulhoon. Kaada päälle salaattikastike ja sekoita kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon tomaatit, oliivit ja timjami. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla, sekoita. Revi päälle mozzarella, serranonkinkku ja rucola. Sekoita ja tarjoile heti!




Chevrepiiras

3 kpl pakastevoitaikinalevyjä
3 kpl paprikaa
1 kpl kananmuna
loraus oliiviöljyä
1 pnt timjamia silputtuna
½ pnt rosmariinia hienonnettuna
200 g pehmeää chevreä
suolaa
mustapippuria
3 rkl pinjansiemeniä

Paahda paprikat uunissa sitten että halkase ne pienemmiksi ja poista siemenet. Laita uuni grillivastukselle ja paahda paprikoita noin 10 minuuttia. Laita nyt uuni 200 asteeseen mutta ei enää grillivastusta. Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja elmukelmu päälle, anna jäähtyä. Näin kuori hikoilee irti helpommin.  Asettele uunenkestävään astiaan sulaneet taikinalevyt vieretysten. Kiinnitä ne munalla. Voitele piirakka oliiviöjyllä, mutta älä ihan reunoille saakka. Levittele pohjan päälle paloitellut paprikan lohkot, yrtit ja pehemää chevreä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lopuksi pinjansiemeniä. Voitele reunat kananmunalla ja paista piiras 20-25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti