sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Thaibasillikariisiä ja jauhelihaa


Meijän perheen yksi suosikeista ja äärettömän helppo. Ruoka näyttää aika aneemiselta mutta maku on hyvä. Riisi tulis paremman makuseks riisikeittimessä, mutta nyt ei ole sitä joten oon ihan keittänyt riisin.


Thaibasillikariisiä ja jauhelihaa

3 dl Jasmin tai Basmatian riisiä
rypsiöljyä
400 g paistijauhelihaa
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
1-2 kpl chiliä hienonnettuna
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
4 rkl kalakastiketta
1 pnt thaibasillikaa silputtuna


Keitä riisi ohjeen mukaan. Paista jauheliha, sipulit ja chili rypsiöljyssä. Lisää joukkoon soija- ja kalakastike. Sekoita. Lisää lopuksi hienonnettu thaibasillika, sekoita ja anna maustua. Sekoita joukkoon valutettu riisi. Maista ja lisää tarvittaessa vaaleaa soijakastiketta ja/tai kalakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti