sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Savulohi


Koo sai lahjaksi sähkösavustimen ja olemme muutaman kerran nyt savustellut. Ekalla kerralla olimme niin tohkeissamme että unohdimme kalasta suolan kokonaan. Savulohi on hyvää jo sellaisenaan. Meijän Herra F 1.5v suorastaan rakastaa L O H T A. On se sitten miten vaan tehty, niin silmät loistaen syö tätäkin herkkua. Reseptejä on monia mutta tällä me tehtiin ja hyvää tuli.


Savulohi


800g lohifile
suolaa
2 dl leppähaketta kiloa kohden
3-5 sokeripalaa

voi laittaa katajanoksia jos semmoista löytyy


Suolaa lohifile ja asettele se savustuspöntön ritilän päälle. Alalevylle tulee hake ja sokerinpalat, tänne tulisi myös katajaa jos sitä on maisemissa. Anna lohen savustua noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti