torstai 25. lokakuuta 2012

Manteli-persiljapestopastaa


Tähän ihanaan pastaan törmäsin Glorian ruoka & viini lehdessä, hieman muutin mutten paljoa. Suussa sulavia makuja. Ihanaa oppia uusia pestoja, niillä saa loihdittua nopeasti makuja niin ruokaan kuin ruokaan. Maistui hyvin myös meijän pikkumies Herra F:lle. Tykkäsin!


Manteli-persiljapestopastaa

 2-3 kpl punaista paprikaa
5 dl pastaa (kuivana)
1 pkt mozzarellaa

Pesto:

1½ dl kuorittuja manteleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
1½ dl oliiviöljyä
1 pnt persiljaa hienonnettuna
suolaa

Lisäksi:

½ dl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
½ kpl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria


Säädä uuni grillivastukselle ja laita se lämpiämään 225 asteeseen tai 3 vastukselle. Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Lado isohkot paprikan palat öljytylle matalalle uunivuoalle leikkauspinta alaspäin. Paahda uunissa 10-15min kunnes paprikan pinta alkaa mustenee ja kupruilee.

Kun paprikat ovat uunissa, paahda mantelit kuivassa ja kuumalla pannulla. Kaada paahdetut mantelit jäähtymään korkeahkoon kulhoon. Paahda pinjansiemenet samalla tavalla.

Ota paprikat uunista ja nosta ne tukevaan muovipussiin ja sulje se tai astiaan jonka peität kelmulla. Anna paprikoiden vetäytyä ja jäähtyä käsittelylämpöiseksi, pastan kiehumisen ajaksi.

Laita siis pasta kiehumaan ja tee manteli-persiljapesto. Lisää valkosipulinkynnet manteleiden sekaan ja lisää joukkoon muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella, mutta anna jäädä suutuntumia.

Nylje paprikoiden kuoret. Paloittele paprikan palaset pieniksi. Pirskottele päälle oliiviöljyä, sitruunanmehua ja mausteet.

Sekoita valutettu pasta, pesto ja paprikat sekaisin. Revi mozzarellaa mukaan ja sekoita. Ripottele päälle pinjansiemenet. Anna maustua pari minuuttia ja tarjoile parmesaaniraasteen kanssa tai sellaisenaan. IHANAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti