tiistai 28. elokuuta 2012

Wana be Thaikanakeitto




Wana be Thaikanakeitto

500g naturel kanafileitä
3 rkl rypsiöljyä
1 kpl sipulia
5-8 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
3-5 rkl curryjauhetta
½ kpl punainen paprika
1-3 kpl chiliä hienonnettuna
2 kpl isoa purkkia kookosmaitoa
1-2 dl vettä
2 kpl liha- tai kanaliemikuutioo
2 kpl limen mehua
1 rkl sokeria
2-3 kpl porkkanaa viipaleina
6-10 kpl perunaa kuutioina
2 rkl maizenaa
3-6 rkl kalakastiketta
(suolaa)

Laita kasariin öljy ja lisää curryjauhe siihen muhimaan lisää hetken päästä kuutioidut kanafileet. Anna kanan ottaa makua currysta ja lisää sitten sipulikuutiot/lohkot, valkosipuliviipaleet ja hiennonnettu chili. Sekoita hyvin lisää paprikakuutiot/lohkot, kookosmaito, vesi, liemikuutiot, purista limen mehut, sokeri, porkkanat, perunat, maizena ja kalakastike. Maista! Sekoita ja anna kiehahtaa, minkä jälkeen hiljennä ja anna perunoiden kypsyä ja keiton maustua n. 45-60min. Maistele välillä eli tarviiko lisää jotain esim. suolaa.

Sopii hyvin näihin talvipäiviin mutta miksi ei kesälläkin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti