tiistai 28. elokuuta 2012

Marinoitua fetaa ja oliiveita




Marinoitua fetaa

4 dl oliiviöljyä
½ pnt basillikaa silputtuna
½ pnt timjamia silputtuna
½ pnt persiljaa silputtana
1 tl kuivattua rosmariinia
n. 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
1 rkl erivärisiä pippureita (rosé, valko & musta)
400 g fetaa kuutioina

Kuutioi feta isohkoiksi paloiksi tilavan purkin pohjalle ja tee marinaadi niiden päälle. Sekoita lusikalla varovasti tai jos purkkiin on kansi niin kääntele purkkia ylös alaisin jotta jokainen fetapala saa marinaadia päälleen. 

Anna marinoitua jääkaapissa min. 24h. Muista kun otat tarjolle niin oliiviöljy on kohmettunut jääkaapissa ällön näköiseks eli anna hetki lämmitä huoneenlämmössä.





Chili-korianteri marinoituja oliiveita 

400 g vihreitä oliiveita
3 dl oliiviöljyä + loppu loraukset
4 kpl valkosipulin kynsiä
2 kpl sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
3 kpl chiliä
1-2 rkl tuoretta korianteria

Valuta oliivit ja laita ison purkin tai astian pohjalle. Viipaloi valkosipulin kynnet joukkoon ja lisää 3dl öljyä. Raasta ja puserra sitruuna ja lisää raaste/mehu joukkoon. Pilko chili ja korianteri hienoksi ja lisää oman maun mukaan. Ohjeen chili/korianteri määrät ovat vain suuntaa antavia. Sekoita hyvin! Mahdollisesti purkita pienempiin purkkeihin mutta ennen kaikkea jos seos tuntuu liian "paksulta" niin lorauta oliiviöljyä vielä purkkiin ja kansi kiinni. Pyörittele purkkia jotta kaikki marinoituu. Anna marinoitua jääkaapissa noin 24h ja muista kun otat sen sieltä pois niin oliiviöljy menee kylmässä tosiaan ällöksi, anna hetki lämmetä ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti