tiistai 28. elokuuta 2012

Auravoi ja pekonipyttipannu



Ohje on apinoitu Sara La Fountanin kirjasta. Tää on uskomattoman hyvää, kantsii kokeilla.



Auravoi

100g voita
1-2 rkl Aura-murua
3 tl kokonaisia rosépippureita
mustapippuria myllystä

Aloita voin tekemisestä eli pakastepussiin laita huoneenlämmössä sulanutta voita, Aurajuustoa ja pippurit. Mössää käsin pussin ulkopuolelta ja lopuksi kun tuntuu että kaikki mausteet on sekaisin niin nostele pussin seinämät voin seasta ja pyörittele voipitkula. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sopii pihvien ja kanan kanssa!


Pekonipyttipannu

1 rkl voita
2 rkl öljyä
6-8 kpl keitettyjä perunoita
170g pekonia pienennettynä
1 kpl sipulia silputtuna
2 kpl valkosipulia murskattuna
2 dl kuohukermaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sinappia
1 nippu tilliä silputtuna
mustapippuria
suolaa

Keitä perunat ja kuori ne. Pilko niistä kuutioita ja paista ne voi/öljy seoksessa niin että saavat vähän rusketusta pintaan. Lisää pekonit ja sipuli ja sekoita, anna pekonin paahtua ja saada vähän väriä pintaan. Lisää nyt valkosipulimurska, hunaja, sinappi, mustapippuri ja suola, sekoita sekaisin ja lisää joukkoon kerma. Anna seoksen vetäytyä niin että kerma paksuuntuu. Lisää aivan lopuksi tillisilppu.

Tarjoile kanafileiden kuten kuvassa on ja Aura-voin kera. Sopii todella hyvin myös pihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti